2109480532

Σχολικοί Αγώνες

Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και των υπόλοιπων εξωσχολικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν στα παιδιά, προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την ομαδικότητα και την σωματική & ψυχική ευεξία. 

Οι μαθητές του Δημοτικού μας σχολείου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και να λάβουν μέρος στους αγώνες που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Γραφείων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου στεγάζονται δύο εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, γήπεδα καλαθοσφαίρισης, βόλεϊ και χάντμπολ, ώστε οι μικροί μαθητές να απολαμβάνουν άνετα, με ασφάλεια την γυμναστική και τους αγώνες τους.

Στα ομαδικά αθλήματα περιλαμβάνονται το μπάσκετ, το βόλεϊ , το ποδόσφαιρο και handball δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής των μαθητών σε τουρνουά ομαδικών αθλημάτων, τα οποία διοργανώνονται με άλλους αθλητικούς φορείς ενώ τα εσωτερικά αθλητικά πρωταθλήματα έρχονται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση των μαθητών.

Στα πλαίσια των εξωτερικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα,  οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες όπως ορειβασία, σπηλαιολογία και χιονοδρομία. Η ορειβασία πραγματοποιείται σε τρεις προεπιλεγμένες διαδρομές στο βουνό της Πάρνηθας, καθώς και στο βουνό του Κιθαιρώνα. Στη σπηλαιολογία δραστηριοποιούμαστε με επισκέψεις στα σπήλαια της Κερατέας, του Λαυρίου, της Βάρης και της Παιανίας. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, στις θέσεις Φτερόλακα και Κελάρια, πραγματοποιούνται τα μαθήματα σκι σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτηρίων μας στον ειδικό Αθλητισμό των Special Olympics, αφού κατά καιρούς φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του σχολείου αγώνες ατόμων με αναπηρίες, στα πλαίσια της συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης τους.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος σήμερα κιόλας!

Εγγραφή!

Επικοινωνία

Δημοτικό Σχολείο
Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη

Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο Αττικής.
Νότια Προάστια Αθήνας

210-9480532 | 210-9420374